Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
29.04.09 SPREJEM USTANOVITELJA MEDNARODNE MIROVNIŠKE FUNDACIJE BELI GOLOB GIANNIA RIJAVCA PRI POGLAVARJU ARMENSKE PRAVOSLAVNE CERKVE CATHOLICOSU GAREGINU II. – IZROČITEV LATERNICE Z OGNJEM MIRU IN LJUBEZNI.
Danes , 29.4.2009, natanko ob 14h po lokalnem času (11h dopoldan) je ustanovitelja Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob Giannia Rijavca na zasebni avdienci v Armeniji, Erevanu,  sprejel poglavar ARMENSKE PRAVOSLAVNE CERKVE CATHOLICOS GAREGIN II.. Gianni Rijavec mu je izročil laternico iz porcelana z Ognjem miru in ljubezni, ki gori na Trnovem pri Gorici.Njegova svetost Garegin II se je z Rijavcem zadržal v kar 40 minut trajajočem pogovoru. Pohvalil je slovensko idejo o Belem golobu in Rijavcu izročil posebno zahvalno odllikovanje, ki ga sicer prejmejo le redki posamezniki. To je nova stopnica na poti Belega goloba, postavljen je nov kamen v mozaiku prizadevanj za mir na svetu.  Laternico z ognjem sta do sedaj sprejela papež Benedikt XVI. (Rijavca je sprejel leta 2007 v Vatikanu) in kardinal Franc Rode (Rijavca je sprejel let 2007 v Vatikanu).

Dejanje je pomembno za širitev ideje o miru v svetu, ki je osnovna naloga Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob. Načelo, da Beli golob leti za vse enako se s podobnimi dejanji uresničuje. Za Belega goloba ni pomembna barva kože, verska in nacionalna pripadnost in ni pomemben spol. Pomemben je ČLOVEK z veliko začetnico.


Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob




domov
natisni
kontakt
zemljevid strani