Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
07.11.08 RAZSTAVA VOŠČILNIC O MIRU
Spoštovani člani!

Počasi se spet približuje konec leta, ko se bo začel čas voščil v vseh oblikah in z vsemi dobrimi željami za naslednje leto. Med temi je zelo pogosta tudi želja ZA MIR. V članstvu fundacije Beli golob je prišlo do ideje, da bi prav take čestitke, predvsem z motivi miru malo bolj raziskali, zbrali in to pokazali na razstavi na Trnovem nad Novo Gorico. Zanimivo bo opazovati razlike ali podobnosti med voščili starejšega datuma in današnjimi. Morda bomo tako pred pozabo rešili še kakšen košček zgodovine.
Zato vas prosimo, da pri sebi, sorodnikih ali sosedih pobrskate za kakšno tako božično-novoletno čestitko. V poštev pridejo tako SODOBNE, NOVEJŠE KOT STAREJŠE VOŠČILNICE - naslikane strani. Vse kar je ali se vam zdi, da je povezano z mirom. Lahko prispevate tudi LASTNE ALI DOMA NAREJENE. Vse bodo po razstavi vrnjene lastnikom. V kolikor voščilnice ne morete posoditi, bomo v zbirko vključili njeno kopijo. Lahko pa poiščete tudi kakšen primeren VERZ - VOŠČILO, MISEL, ki bo pospremila razstavljene podobe.

Zbiranje bo potekalo do vključno 5. DECEMBRA, odprtje razstave pa naj bi bilo predvidoma en teden kasneje.

Kdor bo kaj našel oz. zbral naj to sporoči na naslov: info@white-dove.org, da ga bomo upoštevali pri razstavi. Naslov je pravi tudi za vse pripombe, želje, vprašanja in ideje povezane z nameravano razstavo.

Zdaj pa k zbiranju, da skupaj pripravimo eno čimbolj bogato in zanimivo razstavo.


Hvala za sodelovanje!


Članstvo Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob






domov
natisni
kontakt
zemljevid strani