Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
12.10.07 Sprejem pri papežu Benediktu XVI.
Izročitev laternice z "OGNJEM MIRU IN LJUBEZNI"

V sredo, 10.10.2007 je v Vatikanu papež Benedikt XVI. sprejel slovenskega glasbenika in ustanovitelja Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob Giannija Rijavca. Gianni Rijavec mu je izročil laternico iz porcelana z OGNJEM MIRU IN LJUBEZNI.

Papež Benedikt XVI. se je v pogovoru z Giannijem Rijavcem zadržal kar nekaj časa. Gianni mu je razložil pomen Ognja miru in ljubezni in ga povabil v Slovenijo. Glede na to, da igra papež tudi klavir je bil še posebej navdušen nad glasbenikom, ki poizkuša z glasbo širiti idejo o miru v svetu.






Obrazložitev izročitve laternice papežu Benediktu XVI.

Papež Janez Pavel II. je prvi dobitnik porcelanastega belega goloba, ki je zaščitni znak Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob. Gianni Rijavec mu ga je osebno izročil 11. decembra 2002 na avdienci v Vatikanu. Drugega porcelanastega belega goloba je Gianni Rijavec osebno izročil na avdienci v Dhalamshari v Indiji vodji tibetanskih budistov Dalaj Lami. Ko je bil 19. aprila 2005 za naslednika papeža Janeza Pavla II. izvoljen kardinal Joseph Ratzinger se je odločil za ime Benedikt XVI.. Zakaj se je odločil za to ime je razložil med prvo splošno avdienco na Trgu sv. Petra 27. aprila 2005. Svojo izbiro je povezal s svojim predhodnikom Benediktom XV., ki je krmaril Petrovo barko v viharnih letih prve svetovne vojne in je bil “pogumen in dosleden prerok miru”! Z mirom je torej povezan tudi sedanji papež Benedikt XVI. Prav zaradi tega je Gianni Rijavec, kot ustanovitelj Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob, izročil laternico z Ognjem miru in ljubezni papežu Benediktu XVI.. To je nov pomemben kamenček v mozaiku prizadevanj za mir na svetu in novo veliko dejanje na poti slovenskega Belega goloba.

domov
natisni
kontakt
zemljevid strani